Verloofd! En wat nu?

Verloven
― In dit artikel ―

De grote vraag is gesteld en er is geantwoord met een volmondige JA. Jullie zijn verloofd! Nu kan het organiseren van de bruiloft beginnen. In de ultieme checklist en tijdlijn voor het plannen van een bruiloft vind je een complete maandelijkse checklist voor het plannen van jullie bruiloft in 12 maanden. Hierin lees je stap voor stap, van gastenlijst tot catering, wat er geregeld moet worden voor de perfecte bruiloft. Door de checklist te volgen, voorkom je stress en zul je erachter komen dat het organiseren van jullie grote dag ontzettend leuk en bijzonder kan zijn.

De tijd van verloving naar bruiloft

De tijd van het huwelijksaanzoek tot aan de huwelijksvoltrekking zijn jullie verloofd. Veel mensen vragen zich af hoe lang een verloving duurt. Een goede vraag, met een simpel antwoord: Jullie bepalen namelijk zelf hoe lang jullie verloofd willen zijn. Waar sommige koppels binnen een maand na de verloving trouwen, zijn andere koppels 10 jaar verloofd voordat ze in het huwelijksbootje stappen.

Gemiddeld zijn de meeste koppels een jaar verloofd. In dit jaar wordt de volledige bruiloft georganiseerd. Echter is dit een gemiddelde, en kun je ook een langere of kortere periode met elkaar verloofd zijn.

Ondertrouw

Let wel op dat jullie tijdig, maar niet te vroeg met elkaar in ondertrouw gaan. In Nederland is het verplicht om voorafgaand aan een huwelijk in ondertrouw te gaan. Er gelden namelijk een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in Nederland te mogen trouwen. Na het indienen van de aanvraag van jullie voorgenomen huwelijk, zal de gemeente controleren of jullie voldoen aan deze voorwaarden en of jullie met elkaar mogen trouwen. De aanvraag voor de ondertrouw moet minimaal 2 weken (en in sommige gemeenten zelfs 6 weken) voordat het huwelijk plaatsvindt bij de gemeente ingediend worden. Zodoende heeft de gemeente voldoende tijd om te checken of jullie voldoen aan alle voorwaarden om in het huwelijksbootje te stappen. De huwelijksaangifte blijft maar 1 jaar geldig, dien de aanvraag dus ook niet te vroeg in.

Geniet van deze bijzondere periode en veel succes met alle voorbereidingen!