De voordelen van het inschakelen van een weddingplanner

Wedding planner
― In dit artikel ―

Bij het organiseren van een bruiloft, zijn er ontzettend veel taken die gedaan moeten worden. Hartstikke leuk, maar soms ook behoorlijk stressvol. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij de ultieme checklist en tijdlijn voor het plannen van een bruiloft voor je samengesteld. Mocht je na het doorlezen hiervan denken ´Dit kan ik niet´ of ´Hoe moet ik dit allemaal klaarstomen?´, denk dan eens na over het inschakelen van een weddingplanner.

Van origine komt het concept van de weddingplanner uit de Verenigde Staten, waar het inschakelen van een weddingplanner bij de organisatie van een bruiloft niet meer dan vanzelfsprekend is. Inmiddels zie je dat ook Nederlandse bruidsparen er steeds vaker voor kiezen een weddingplanner inschakelen.

Een weddingplanner kan er, samen met jullie, voor zorgen dat de voorbereidingen van jullie grote dag stressvrij verlopen. Zo kunnen jullie genieten van de voorpret en van jullie tijd als verloofden. En als de grote dag is aangebroken, zal jullie bruiloft perfect zijn! Een dag die tot in de puntjes georganiseerd is.

5 voordelen van het inschakelen van een weddingplanner

Nog niet overtuigd of het inschakelen van een weddingplanner iets voor jullie is? Lees dan onderstaande voordelen eens door. Hopelijk maken we de keuze iets makkelijker!

  1. Vanaf het begin zal de weddingplanner er voor jullie zijn: Vanaf het moment dat jullie een weddingplanner inschakelen, zal hij/zij het organiseren van jullie bruiloft uiterst serieus nemen. Middels een moodboard, die door jullie wordt opgesteld maar waarbij de weddingplanner uiteraard kan helpen, zal jullie perfecte bruiloft geschetst worden. Zodoende heeft de weddingplanner een goed beeld van jullie droombruiloft. De eerste stap is gezet!
  2. De weddingplanner heeft een netwerk: Een bijkomend voordeel is dat de weddingplanner al veel ervaring heeft in het organiseren van bruiloften. Hierdoor heeft hij/zij ook een netwerk opgebouwd met o.a. leveranciers, zoals cateraars en bloemisten voor een perfect bruidsboeket. Deze zijn uiteraard van groot belang om van jullie bruiloft een groot succes te maken. Een weddingplanner zal, door deze vele contacten, alle zaken omtrent de leveranciers gemakkelijk en snel regelen. Jullie zullen hier 0,0% stress aan beleven! Want behalve het instemmen met de gekozen leveranciers, zullen jullie hier verder geen werk aan hebben.
  3. De weddingplanner heeft ervaring: Door de – vaak jarenlange – ervaring van de weddingplanner, is hij/zij op de hoogte van alles ins en outs rondom het organiseren van een bruiloft. Waar jullie waarschijnlijk veel tijd kwijt zullen zijn aan uitzoeken, zal een weddingplanner binnen no time zaken geregeld hebben. Dingen die jullie mogelijk over het hoofd zien, zal een weddingplanner niet vergeten. Een weddinglanner is er om jullie veel werk en stress uit handen te nemen.
  4. De weddingplanner helpt bij de financiën: Stap 1 bij het organiseren van een bruiloft, is het bepalen van het budget. Zodra het budget bekend is, kan de rest van de organisatie beginnen. Je zult het niet direct verwachten, maar een weddingplanner kan ook helpen bij het opstellen en beheren van het budget van jullie bruiloft. Jullie weddingplanner kan helpen diverse keuzes te maken en weet vaak ook waar je het best op kunt besparen.
  5. Breng jullie ideeën en dromen tot leven: De kans is groot dat je vroeger droomde van een echte prinsessenbruiloft. Waarschijnlijk ziet je droombruiloft er inmiddels iets anders uit, maar durf jouw dromen en ideeën (ook als de meisjesdroom nog steeds jouw droombruiloft is) te delen met je partner en weddingplanner. De weddingplanner zal jullie helpen en begeleiden om, aan de hand van jullie dromen en ideeën, jullie droombruiloft te organiseren. En zo komen al jullie dromen en ideeën tot leven op jullie perfecte dag!

Buiten deze punten om is het belangrijk om met jullie weddingplanner te bespreken hoe het zit met een eventuele bruiloftsverzekering, de officiële documenten en alle andere praktische zaken. Maar wees gerust: De weddingplanner weet waaraan gedacht moet worden en zal dit allemaal met jullie bespreken.

Hopelijk hebben jullie een beter beeld gekregen van de voordelen van het inschakelen van een weddingplanner! Mochten jullie ervoor kiezen een weddingplanner in de arm te nemen, ga dan met verschillende weddingplanners in gesprek. De persoon die uiteindelijk zal helpen jullie bruiloft te organiseren, moet perfect bij jullie passen. De klik tussen de weddingplanner en jullie is het allerbelangrijkst, aangezien jullie een ontzettend belangrijke taak aan deze persoon uit handen geven.

Wat kost een weddingplanner?

Een weddingplanner kost tussen de € 40 en €90 per uur òf 10% tot 15% van het totale budget van de bruiloft. Wat de exacte kosten zullen zijn, hangt helemaal af van jullie wensen en de grootte van jullie bruiloft. Meestal heb je een kennismakingsgesprek met je weddingplanner. In dit kennismakingsgesprek kan al een indicatie worden gegeven van de uiteindelijke kosten. Maar weet ook dat, al lijkt een weddingplanner op voorhand prijzig, deze persoon je ook kan helpen veel geld te besparen!