Tips en ideeën voor het organiseren van het leukste vrijgezellenfeest

Vrijgezellen feest
― In dit artikel ―

Nu je verloofd bent, is de kans groot dat je binnenkort verrast wordt door een vrijgezellenfeest. Meestal wordt het vrijgezellenfeest georganiseerd door je naasten, maar uiteraard mag jij hier zelf ook een stem in hebben. Tijdens het vrijgezellenfeest vier je het einde van je vrijgezelle leven.

Wie organiseert het vrijgezellenfeest?

Het vrijgezellenfeest moet een feest worden waar nog lang met veel plezier over nagepraat wordt. Maar hoe organiseer je zo´n feest? Het makkelijkst is om het feest met een kleine groep (bevriende) mensen te organiseren. Hoe meer mensen, hoe meer (leuke) ideeën. Daarbij hoef je de keuzes niet alleen te maken en los je dilemma´s samen op. Staat één van je vrienden bekend als ´de persoon die altijd de leukste feestjes organiseert´? Vraag deze persoon dan ook zeker om hulp!

Wie betaald het vrijgezellenfeest?

Hartstikke leuk dat je als bruid/bruidegom wordt verrast met een vrijgezellenfeest, maar wie betaald de kosten voor dat (te) gekke feestje? Wees gerust, jij wordt na afloop van je vrijgezellenfeest in ieder geval niet opgezadeld met een flinke rekening: Traditiegetrouw nemen de vrienden/vriendinnen de kosten van het vrijgezellenfeest op hun rekening.

Wanneer vindt het vrijgezellenfeest plaats?

Waar vroeger het vrijgezellenfeest vaak de dag vóór de bruiloft plaatsvond, is dit tegenwoordig (gelukkig) niet meer de traditie. Want zeg nou zelf: Een huwelijk wordt er niet gezelliger op als het bruidspaar de dag als start met een kater en de gasten te brak zijn om een feestje te vieren. Tegenwoordig vindt het vrijgezellenfeest ongeveer een maand voor de bruiloft plaats.

De leukste ideeën voor een vrijgezellenfeest

Vrijgezellenfeestjes kan je op ontzettend veel manieren vieren. Vaak zie je dat beide partners in het meest gekke kostuum worden gehesen en hier de rest van de dag in rondlopen. Daarbij worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd. Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje:

  • Laat je van je meest creatieve kant zien – Dames vinden het vaak erg leuk om een creatief vrijgezellenfeest te beleven. Denk aan bijvoorbeeld een workshop boetseren, schilderen of glas in randlood.
  • Een fotoshoot – Laat deze bijzondere dag vastleggen tijdens een gezellige fotoshoot! Deze foto´s zullen een mooie herinnering zijn voor later.
  • Maak een lipdub – Niet alleen een ontzettend unieke manier om je vrijgezellenfeest te laten vastleggen, maar ook gegarandeerd plezier: Het opnemen van een lipdub is hartstikke leuk. Terwijl jullie helemaal uit jullie plaat gaan en jullie favoriete nummer meezingen, wordt dit vastgelegd door een camera. Het eindresultaat is waarschijnlijk hilarisch en jullie zullen hier nog regelmatig met een grote lach naar kijken.
  • Het culinaire vrijgezellenfeest – Hierbij kun je denken aan de wijn- en bierproeverijen, een high tea, een kookworkshop of de net iets originelere workshop cocktails shaken!
  • Een kroegentocht – Heeft dit nog uitleg nodig? =) Een kroegentocht is altijd een goed idee!
  • Het water op – Een vrijgezellenfeest in de zomer? Ga het water op! Suppen over de grachten, windsurfen op het meer of juist relaxed in een bootje; Je kunt er alle kanten mee op.
  • Ga voor het avontuur – Laten jullie je niet afschrikken door een beetje avontuur? Dan kan het hartstikke leuk zijn om te gaan karten, paintballen of mountainbiken.
  • Gebruik het thema van de bruiloft – Heeft de bruiloft een thema? Trek dit thema door naar het vrijgezellenfeest! Is het thema ´Spaanse sferen´, trek de bruid dan een typisch Spaanse jurk aan, eet tapas en schenk de glazen vol met Sangria!

Kortom; met het vrijgezellenfeest kun je alle kanten op! Het allerbelangrijkste is dat er vooral veel plezier en lol wordt gemaakt. Vergeet niet om foto’s te maken, zodat iedereen nog eens terug kan kijken op de geslaagde dag. Ook zou je met deze foto´s nog een leuk, bijzonder en persoonlijk cadeau kunnen maken voor het bruidspaar.