De huwelijksuitnodiging

Trouwkaart
― In dit artikel ―

Al valt de huwelijksuitnodiging pas 6 tot 8 weken voor de bruiloft bij de gasten op de mat, jullie kunnen natuurlijk al wel beginnen met het ontwerpen van de uitnodiging. Bedenk welke stijl bij jullie past en bepaal of jullie de trouwkaarten zelf willen ontwerpen of hier een specialist voor in de armen nemen. Neem ook zeker een kijkje op het wereld wijde web, er is namelijk genoeg inspiratie te vinden!

Naast een mooi ontwerp, is ook de inhoud van de kaarten ontzettend belangrijk. De gasten moeten na het lezen van de uitnodiging, geen vragen meer hebben. Daarbij wil je natuurlijk geen belangrijke vermeldingen vergeten. Maar wat zet je allemaal in de uitnodiging? Wij vertellen het je!

Wat vermeld je op de huwelijksuitnodiging?

De huwelijksuitnodiging is een officieel en stijlvol document. Hierin vermeld je, naast de uitnodiging voor jullie huwelijk, alleen de noodzakelijke informatie. 

Uiteraard moeten jullie gasten weten van wie ze de uitnodiging ontvangen, geef jullie namen dus een nadrukkelijk plekje op de uitnodiging. Op de uitnodiging noteer je eerst de naam van de vrouw en daarna de naam van de man. Ook het wanneer is ontzettend belangrijk; de datum, aanvangstijd en eventuele eindtijd mogen dan ook niet ontbreken. Verder vermeld je het adres van de trouwlocatie (of adressen, bij meerdere locaties) met een eventuele korte (route)beschrijving en benoem je de specifieke activiteit waarvoor je de gasten uitnodigt (bijvoorbeeld de receptie, het avondfeest of de gehele bruiloft).

Naast deze noodzakelijk informatie, kun je de gasten van nog een beetje extra informatie voorzien. Aan de binnenzijde van de kaart of op een apart (extra) kaartje kun je de cadeautip, het verzoek tot reactie op de uitnodiging (RSVP) en de gegevens van de weddingplanner en/of ceremoniemeester(s) vermelden. Hanteren jullie een bepaald thema, dan is een mogelijke dresscode ook leuk om te vermelden.

Trouwkaarten bestellen en versturen

Houd in de trouwplanning rekening met het bestellen en versturen van de kaarten. Wil je er zeker van zijn dat jullie trouwdatum al maanden in de agenda’s van je gasten gereserveerd staat? Stuur dan een leuke Save The Date kaart!

Na het ontwerpen van jullie trouwkaart, kun je vaak een proefdruk bestellen. Hierbij ontvang je één (voorbeeld)trouwkaart en kun je kijken of alles naar wens is. Zo niet, kun je nog aanpassingen doorvoeren. Helemaal tevreden met het ontwerp? Dan kun je de trouwkaarten bestellen! Bestel altijd iets meer trouwkaarten dan nodig. Mocht je onverhoopt iemand zijn vergeten, kun je deze persoon alsnog een uitnodiging sturen.

Denk goed na over de adressering: Ga je dit met de hand doen of laat je hier etiketten voor drukken?

De trouwkaarten verstuur je zo´n 8 tot 6 weken voor de bruiloft. Hoe eerder je de kaarten verstuurd, des te groter de kans dat alle gasten aanwezig kunnen zijn op jullie bijzondere dag!

Meer verhalen