Tips en ideeën voor een uniek bruidsboeket

Bloemenboeket
― In dit artikel ―

Om je trouwoutfit compleet te maken, mag een bruidsboeket zeker niet ontbreken. Bruidsboeketten zijn er in diverse soorten en maten. Je kan het zo gek niet bedenken of de bloemist maakt het voor je. Je kunt gaan voor een standaard boeket, maar het is ook mogelijk een boeket naar wens te laten samenstellen.

Verschillende soorten bruidsboeketten

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. In dit artikel zetten we de verschillende opties op een rijtje.

Druppelvormig boeket

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een druppelvormig boeket de vorm van een druppel. De bovenkant van het boeket is bolvormig, maar heeft door de punt dat druppeleffect. Het boeket kan je in diverse formaten laten samenstellen.

De Biedermeier

De biedermeier is erg populair onder de boeketten. De biedermeier is bolvormig en kan gemaakt worden met veel verschillende soorten bloemen. Wanneer je enkel rode rozen gebruikt,  blijft de biedermeier klassiek. Gebruik je verschillende bloemen of kleuren, dan word de Biedemeier wat speelser. De bloemen worden samengebonden met een lint. Ook is het mogelijk de steel te laten bedekken door een mooi lint.  

De Waterval

Dit boeket heeft een wat ruigere vorm. Hoewel dit boeket een absolute eyecatcher is, is het wel ingewikkelder te schikken. Om een watervaleffect te krijgen, rangschik je langstelige bloemen vaak door middel van draad. In dit boeket wordt vaak de lengte gecreeërd door groen en grassoorten.

De Halvemaan

Dit boeket zal voornamelijk bestaan uit één mooie bloem of een bloesemtak. Vaak is dit een orchidee. De bloem zal worden gebonden zodat je hem makkelijk met één hand kunt vasthouden. Ook erg mooi ter decoratie.

Lineair bruidsboeket

Het lineaire bruidsboeket is een boeket dat je minder vaak voorbij ziet komen. Het boeket dankt zijn naam aan de bijzondere, lineaire vorm. Bij de opmaak van dit boeket worden maar weinig bloemen gebruikt (meestal 1 of 2 soorten). Het groene boeket bestaat veelal uit bladeren en takken. De compositie van dit bijzondere boeket zorgt voor een moderne uitstraling.

Bindtechnieken

Naast de verschillende soorten boeketten zijn er ook verschillende bindtechnieken. Wat zijn de technieken die voor de uiteindelijke look van je boeket zorgen?

Handgebonden boeket

Een handgebonden boeket is een boeket waarbij de bloemen wat losser bij elkaar gebonden zijn. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling. Bij deze bindwijze is het aan te raden bloemen met dikkere steel te kiezen, zodat het boeket halverwege de dag niet slap gaat hangen.

Draadgebonden boeket

Bij een draadgebonden boeket zullen de bloemen op een draad gezet worden zodat ze mooi rechtop blijven staan. Dit boeket is iets zwaarder dan een handgebonden boeket. Bij dit boeket kun je ervan uitgaan dat het er de gehele dag prachtig uit zal blijven zien en dat er geen bloemen zullen gaan hangen. 

De corsage

Het dragen van een corsage is een traditie uit het verleden. De corsage is een klein bloemstuk met één of meerdere bloemen en een groot groen blad. De corsages worden gedragen door de naaste familie. Ook de getuigen, de bruidskinderen en de ceremoniemeester krijgen er een.

Waar de corsage door de vrouwen met de steel naar boven wordt gedragen, dragen de mannen de corsage juist met de steel naar beneden. De corsage hoeft niet perse gespeld te worden op de kleding, maar kan ook op een hoed of om de pols gedragen worden.

Bruiloftsdecoratie met bloemen

Bloemen geven sfeer en mogen daarom niet ontbreken op je trouwdag. Naast het boeket, kan er nog meer gedecoreerd worden met bloemen. Je kunt hierbij denken aan de decoratie bij de ingang, bij de ceremonie, op de tafels, en mogelijk bij het buffet.

Mocht je ervoor gekozen hebben een weddingplanner in de arm te nemen, kun je de organisatie rondom de decoratie ook helemaal aan de weddingplanner overlaten. Zij weten namelijk precies waar ze op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.

Hebben jullie een specifiek thema op jullie bruiloft? Laat dit dan ook terugkomen in de bloemkeuze! De opties zijn eindeloos en wees hier vooral lekker creatief in. 

Wist dat je je na afloop van jullie bruiloft het bruidsboeket ook kunt bewaren? Zodoende hoef je niet na 1 dag al afscheid te nemen van dit met veel zorg en liefde uitgekozen boeket.Meer verhalen