Bloemenboeket

Bruidsboeket

Om de uitstraling compleet te maken mag een bruidsboeket zeker niet ontbreken. Maar hoe ga je deze nou kiezen, of regelt je partner deze? Het is allemaal mogelijk en het is maar net wat jullie zelf van te voren afspreken. Bruidsboeketten zijn er in diverse soorten en maten. Je kan het zo gek niet bedenken of ze maken deze wel voor jullie. Uiteraard zijn er standaard boeketten maar je kan het boeket ook geheel naar wens laten samenstellen.

Er zijn diverse mogelijkheden en we gaan er enkele met jullie bespreken.

Druppelvormig Boeket

Een druppelvormig boekt zegt het eigenlijk zelf aan, zodra je er naar kijkt zie je de vorm van een druppel. De bovenkant van het boeket is bolvormig maar heeft door de punt dat druppel effect. Het boeket kan je in diverse formaten laten samenstellen.

De Biedermeier

De biedermeier is erg populair onder de boeketten. De biedermeier is bolvormig en kan gemaakt worden van veel verschillende soorten bloemen. Wanneer je enkel rode rozen zal gebruiken dan blijft de biedermeier klassiek. Gebruik je verschillende bloemen of kleuren, dan word de Biedemeier wat speelser. De bloemen zullen vaak worden samengebonden en de steel kan ook aangekleed worden met lint.

De Waterval

Dit boeket heeft een wat ruigere vorm. Deze is dan ook wat moeilijker te schikken maar kan een echte eyecatcher zijn. Om een watervaleffect te bereiken rangschik je langstelige bloemen, vaak doormiddel van draad. In dit boeket word vaak de lengte gecreeërd door groen en grassoorten.

De Halvemaan

Dit boeket zal voornamelijk bestaan uit één mooie bloem of een bloesemtak. Dit is vaak een orchidee. De bloem zal worden gebonden zodat je hem makkelijk met één hand kunt vasthouden. Ook erg mooi ter decoratie.

Mindervaak voorkomend boeket:

Lineair bruidsboeket

Dit is een groen boeket met weinig bloemen. Het groene heeft eigenlijk een lineaire vorm van bijvoorbeeld een Y-vorm of een ongelijke driehoek. Vaak zullen er 1 of 2 aparte bloemen voor gebruikt worden. Deze compositie zorgt eigenlijk voor een moderne uitstraling.

Bindtechnieken

Er zijn naast de verschillende soorten boeketten natuurlijk ook verschillende bindtechnieken. Wat zijn de technieken die voor de uiteindelijk look van je boeket zorgen?

Handgebonden boeket

Een handgebonden boeket is eigenlijk een boeket dat wat losser bij elkaar gebonden is. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling. Het is bijvoorbeeld goed aan te raden om hiervoor bloemen met een dikkere steel te gaan kiezen zodat ze halverwege de dag niet slap gaan hangen.

Draadgebonden boeket

Bij een draadgebonden boeket zullen ze de bloemen dan op een draad zetten zodat ze mooi rechtop blijven staan. Dit boeket is ietwat zwaarder dan een normaal handgebonden boeket. Dit boeket zal er ook voor zorgen dat je gedurende dag een mooi boeket hebt wat niet is gaan hangen.

De corsage

Het dragen van een corsage is zeker weten een traditie op een bruiloft uit het verleden. Het is eigenlijk een klein bloemstukje met een of meerdere bloemen en een groot groen blad. Deze corsages worden gedragen door de naaste familie. Ook de getuigen, de bruidskinderen en de ceremoniemeester krijgen er een.

De corsage word door de vrouwen gedragen met de steel naar boven, de mannen dragen hem juist met de steel naar beneden. De corsage hoeft niet persee gespeld te worden op de jurk maar kan ook op de hoed of de pols gedragen worden.

Bruiloftsdecoratie met bloemen

Wil je je bruiloft stylen met bloemen dan mogen een aantal belangrijke punten niet ontbreken. Je bruiloft decoreren met bloemen is natuurlijk helemaal geweldig. Bloemen geven de sfeer en mogen niet ontbreken op een trouwdag. Je moet dan natuurlijk niet alleen aan het boeket denken maar bijvoorbeeld ook aan de decoratie bij de ingang, bij de ceremonie, en dan hebben we ook nog de decoratie op de tafels, en mogelijk bij het buffet.

Als jullie de keuze voor bloemen maken op jullie grote dag, dan kan je dit ook allemaal aan de weddingplanner over laten mocht je hier voor gekozen hebben. Zij weten meestal precies waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.
Kies je voor een thema op jullie grote dag, dan kan je hier ook mooi mee spelen met de kleuren en de bloemen op zich. Er is natuurlijk een heel ruime keus op het gebied aan bloemen. Dus voor ieder wat wils toch?!