De leukste ideeën voor het huwelijksaanzoek

Huwelijks aanzoek
― In dit artikel ―

Je weet het zeker, jij wilt de rest van je leven met je partner delen! Het is tijd voor het huwelijksaanzoek. Er zijn ontzettend veel romantische, originele en leuke manieren om jouw grote liefde ten huwelijk te vragen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

8 ideeën voor het perfecte huwelijksaanzoek

 1. Een aanzoek op het strand
  Wat is er nou romantischer dan de zonsondergang op het strand? Inderdaad, een aanzoek tijdens de zonsondergang op het strand! Zoek een rustige plek, leg een kleedje neer, regel een picknick of ga all the way en zorg voor kaarsen en bloemblaadjes. Romantischer dan dat ga je het niet krijgen. Uiteraard kun je ook voor het spontane moment gaan en rond zonsondergang op één knie gaan! Een (positief) overdonderde partner gegarandeerd.
 2. Een aanzoek op een (voor jullie) bijzondere dag
  Of dit nou Valentijnsdag, Kerst of jullie jubileum is. Deze toch al bijzondere dag zal voor jullie alleen maar meer bijzonder worden.
 3. Een aanzoek met jullie kinderen
  Mochten jullie al gezegend zijn met een prachtige kroost, betrek ze er dan vooral bij. Kinderen hebben vaak de meest leuke en creatieve ideeën. Uiteraard kun je ze ook onderdeel maken van het aanzoek, door ze bijvoorbeeld het welbekende shirtje ” Mama wil jij met papa trouwen?” aan te trekken of door samen met ze een schattentocht de organiseren waar stiekeme hints worden gegeven. Je aanzoek zal mogelijk ietwat rommelig verlopen, maar plezier is gegarandeerd.
 4. Een aanzoek tijdens een publiek evenement
  Gaan jullie samen naar een concert van jullie favoriete band? Naar een voetbalwedstrijd? Of naar een festival? Probeer de locatie bij het aanzoek te betrekken. Je zult er wat moeite voor moeten doen om dit te organiseren, maar je aanzoek zal wel ontzettend origineel zijn. Tast wel even af of je partner het oké vindt om in het middelpunt van vele bezoekers te staan, je wilt natuurlijk niet dat hij/zij uit schaamte volledig dichtklapt.
 5. Een aanzoek op vakantie
  De vakantie is een perfect moment op je aanzoek te doen. Je hoeft je partner niet te delen met anderen (behalve wanneer er kinderen in het spel zijn uiteraard) en jullie hebben elkaars volle aandacht. Of je nou kiest voor een vakantie in eigen land, in de zon of in de sneeuw; overal zullen plekken zijn waar een prachtig aanzoek niet zal misstaan. Het voordeel van een aanzoek op vakantie is dat je na het aanzoek, nog alle tijd hebt om samen ongestoord te dromen over jullie perfecte bruiloft.
 6. Een aanzoek in het bijzijn van familie
  Zijn jullie echte familiemensen? Dan is een aanzoek is het bijzijn van familie ontzettend bijzonder. Of dit nou tijdens een visite is, een (door jou) georganiseerde samenkomst is of tijdens oudejaarsavond. Dit bijzondere moment delen met de mensen die jullie het meest liefhebben, kan natuurlijk niet misgaan!
 7. Een aanzoek middels een list
  Houden jij en je partner elkaar regelmatig voor de gek? Neem dit dan vooral ook mee in je aanzoek. Bedenk een list, lok je partner naar de plek en verras hem/haar met het aanzoek!
 8. Een aanzoek in jullie eigen huis
  Je kunt het huwelijksaanzoek zo gek maken als je zelf wilt. Maar het hoèft natuurlijk helemaal niet zo over de top te zijn. Vaak zijn de fijnste momenten samen wanneer jullie ´s avonds met elkaar op de bank zitten. Ook dit kan een perfect moment zijn om de grote vraag te stellen; zonder gekkigheden en andere mensen. Gewoon, met z´n tweeën, zoals jullie zijn.

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Heb je zelf nog leuke originele ideeën? Laat het ons dan vooral weten!

Succes! Geniet van dit bijzondere moment èn, als alles goed is gegaan, van de tijd als verloofden.

(Kan de bruiloft georganiseerd worden? Lees hier hoe je de bruiloft van A tot Z plant! )

Meer verhalen