De perfecte bruidslingerie: Tips en inspiratie

― In dit artikel ―

Behalve het kopen van een prachtige trouwjurk, is het ook hartstikke belangrijk de perfecte lingerie set aan te schaffen voor je bruiloft. Naast dat mooie lingerie je een zelfverzekerd gevoel geeft en je kersverse echtgeno(o)t(e) een sexy setje gegarandeerd zal waarderen, is goed zittende lingerie ook ontzettend bepalend voor het complete plaatje. Op je bruiloft wil je van top tot teen schitteren: Van trouwjurk tot haar, make-up, èn bruidslingerie. Je wilt geen last hebben van een BH dit niet goed zit of een string die op iedere foto te zien is.

Hoe kies je de goede BH voor onder je trouwjurk?

Of je nou gezegend bent met een kleine cup of grote cup, voor iedere bruid is er geschikte lingerie! Maar hoe vind je nou die perfecte bruidslingerie? Allereerst: Neem je tijd! Net als bij het kopen van gewone lingerie, zul je verschillende modellen moeten passen om te voelen wat geschikt is voor jou. Daarbij is het verstandig een professional om advies te vragen. Bij het kopen van bruidslingerie zul je niet alleen moeten letten op het comfort, maar ook of de lingerie goed past onder je trouwjurk.

Veel bruidswinkels besteden bij het uitkiezen van jouw trouwjurk al aandacht aan de bruidslingerie. Ze laten je vaak lingerie passen vóórdat je überhaupt een trouwjurk past. Wij adviseren je dan ook om, mocht dit mogelijk zijn, je bruidslingerie tegelijk met je trouwjurk te kopen. Zo weet je zeker dat je bruidslingerie en trouwjurk een perfect fit is. Is dit niet mogelijk bij jouw bruidswinkel? Zorg dan dat je een foto hebt waarop jij jouw trouwjurk draagt en neem deze mee naar een gerenommeerde lingeriezaak. Ook zij kunnen je helpen goede bruidslingerie aan te schaffen.

De verschillende soorten bruidslingerie

Bruidslingerie is er in veel verschillende soorten en stijlen: Van sexy en uitdagend tot elegant, van een strapless bh tot een compleet torselet. Je mag er vanuit gaan dat ook jij je perfecte lingerie zult vinden. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden, zetten wij er een aantal voor je op een rijtje.

Het korset

Behalve in films, zul je korsetten tegenwoordig niet vaak meer voorbij zien komen. Vroeger was dit een veelvoorkomende lingeriesoort, maar inmiddels is de korset toch iets verouderd. Het is nog wel steeds een optie een korset onder je bruidsjurk te dragen, daarom nemen wij ook deze optie mee in dit overzicht. Bij een korset zijn je buik en taille volledig ingepakt. Veel korsetten bevatten cups, die je borsten een push-up effect geven. Met een vetersnoer zal het korset worden strakgetrokken, waardoor je bovenlichaam letterlijk wordt ingesnoerd. Het korset is gemaakt van een niet elastische stof. Tegenwoordig wordt het korset niet vaak meer gekozen als (bruids)lingerie, simpelweg omdat het door veel dames als niet prettig wordt ervaren. En dat begrijpen wij. Heel soms kiezen bruiden met een klassieke trouwjurk nog voor het dragen van een korset.

Een torselet

Een torselet lijkt op het korset , maar is gemaakt van een meer elastische stof en zit hierdoor vele malen comfortabeler. Net als bij het korset, zijn je buik en taille helemaal ingepakt. Daarbij heeft een torselet altijd cups. Dit kunnen laag uitgesneden cups zijn, wat perfect is voor dames met grotere borsten, maar ook cups met een flinke push up, wat ideaal is voor de dames met kleinere borsten. Doordat je bovenlichaam volledig wordt ingesnoerd, zul jij je tijdens je bruiloft geen zorgen hoeven te maken over je boezem. Hoe gek je ook doet, deze zal netjes op de plek blijven zitten.

Een torselet is de perfecte uitkomst voor dames met rugklachten of voor dames die een zwaardere jurk zullen dragen op hun bruiloft: Omdat het bovenlichaam volledig is ingesnoerd, zal je rug gedurende jullie grote dag goed ondersteund zijn.

Een strapless bh

Wanneer je voor een strapless trouwjurk hebt kiest, zal waarschijnlijk één van je eerste vragen zijn: ´Welke BH draag ik hieronder?´ Al zijn in de meeste trouwjurken voorgevormde cups verwerkt, veel dames zullen toch een BH willen dragen tijdens hun bruiloft. Naast extra ondersteuning, kan een BH je borsten ook meer volume geven. Gelukkig zijn er genoeg strapless opties! Zo kun je naast de twee bovengenoemde opties (die ook in strapless variant zijn) gaan voor een bustier, push up of een BH met diepere heart shape.

Daarbij is ook de plak BH een goede optie. De plak BH is onder vrijwel iedere trouwjurk te dragen: Bij jurken met een lage of doorschijnende rug, bij strapless jurken en zelfs bij jurken met een diep decolleté. De plak BH bestaat uit twee losse cups die je, zoals de naam al doet vermoeden, plakt op je borsten. Bij het kopen van een plak BH is goede kwaliteit essentieel. Je kunt de BH´s namelijk al voor een klein prijsje kopen, maar dit zijn vaak geen goede modellen. Bezuinig hier niet op en vraag om advies van een professional, want van een plak BH die niet goed blijkt te plakken wordt geen enkele bruid blij. Is geen van de andere bruidslingerie een optie voor jou? Ga dan voor de plak BH! Tip: Zorg dat de huid waar je de BH plakt schoon is van lotions en make-up. Als de huid vettig of niet schoon is, zal de BH niet goed plakken.

Verdere bruidslingerie

Naast het aanschaffen van een goede BH voor onder je trouwjurk, kun je qua bruidslingerie natuurlijk nog veel meer uitpakken. Want welk ondergoed kies je? Ga je voor een string, slip, hipster of toch liever een corrigerende slimmy? En schaf je, mogelijk passend bij jullie thema, ook kousen met sexy kanten randje aan? Zowel sexy als praktisch. Daarbij kun je de set nog uitbreiden met jarretels, een kimono (ideaal wanneer je je haren en make-up laat doen) of een sexy nachtjurk (perfect voor de huwelijksnacht!).