Bruidskinderen

Bruidskinderen

Kinderen zijn hartstikke leuk en schattig, maar krijsende bruidskinderen op je huwelijksdag is dan net toch even iets anders. Wij proberen hier enkele tips te geven om je bruiloft ook voor kinderen zo leuk mogelijk te maken. Dan zal je hopelijk geen kind aan ze hebben en zo kunnen de ouders ook genieten van deze dag. Maar het is altijd mogelijk dat er natuurlijk even een moment is waarop een kind verdrietig zal zijn, en dan is het de kunst om hier heel rustig mee om te gaan. Meestal loopt dat wel goed.

Kindvriendelijke bruiloftslocatie

Houd er tijdens de planning al rekening mee dat er kinderen aanwezig zijn. Dus dat het ook wel een kindvriendelijke locatie is. Probeer er rekening mee te houden wat de gemiddelde leeftijden zijn. Zo weet je of je rekening moet houden met een mogelijke waterplas die in de buurt ligt ( waar de kinderen vrij naar toe kunnen) Je wilt natuurlijk dat de kinderen zich goed vermaken, maar er moet niet iets gebeuren waardoor je grote dag anders verloopt dan je zou willen. Wat ook erg leuk is voor jonge kinderen is entertainment, denk dan aan bijvoorbeeld een clown, en een leuk springkussen. Succes is dan zeker wel gegarandeerd.

Trouwakte laten tekenen door de kinderen

Wat ook erg leuk is om te doen is dat je de kinderen ook een trouwakte laat ondertekenen. Zit geld dan natuurlijk vooral voor jullie eigen kinderen. Op deze manier trouwen zij ook met je mee.

Loungecafé

Zijn er jongen tieners op jullie bruiloft? Ook aan hun kun je denken en probeer ergens een loungehoek voor ze te creeën met alcholvrije cocktails, tijdschriften en enkele games. Deze gasten weten zich vaak zelf goed te vermaken maar zo hebben ze toch een eigen hoekje.

Als laatste zou je voor de kinderen nog kunnen denken aan bijvoorbeeld de catering, denk hierbij aan leuk versierde tafels, maar ook aan bijvoorbeeld de desserts. Als we het dan over het ijs hebben dan kan je denken aan het idee dat ze het zelf kunnen versieren met vruchten, slagroom, m&m’s, spekjes enz. Ook leuk is om cupcakes te severen die ze zelf mogen versieren, dit zou je ook als entertainment tussen door op de dag kunnen doen.

Snoeptafel op je bruiloft

Ook leuk is om een sweettable te maken. Snoep is natuurlijk magisch voor kinderen. Maak een tafel met allerlei leuke glazen potten met verschillende soorten snoep er in. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld snoepkettingen maken en op het einde van de dag kan je misschien een leuk snoepzakje aan ze mee geven.

Denk er goed over na wat je wilt, het is jullie dag, maar een dag met kinderen kan zeker zorgen voor leuke momenten. De keuze is en blijft aan jullie.
Hier onder enkele voor en nadelen, misschien dat jullie er iets aan hebben.

Voor- en nadelen van kinderen op je bruiloft

Voor bruidsparen is het vaak lastig om te beslissen of ze de kinderen van familie en vrienden willen uitnodigen op hun bruiloft, we hebben hier onder enkele voor en nadelen op een rijtje gezet… maar weet iedereen beslist uiteraard voor zich zelf en niet voor iedereen is een voor en nadeel gelijk.

De voordelen:

  • Kinderen verhogen de cuteness-factor van de trouwfoto’s.
  • Je kan kinderen betrekken bij de ceremonie als bruidskind of als ringdrager.
  • Zo kan je ook je eigen kinderen een speciale rol geven op jullie trouwdag.
  • Kinderen zorgen vaak voor entertainment met hun gedrag.
  • De gasten hoeven geen oppas voor hun kinderen te regelen.

Nadelen:

  • Kinderen kunnen gaan jengelen en daarmee de sfeer enigszins verstoren.
  • Ouders moeten hun kroost in de gaten houden en hebben daardoor minder aandacht om plezier te maken.
  • De gasten die kinderen hebben die gaan vaak eerder naar huis omdat de kinderen moe zijn. Dit zou je mogelijk kunnen oplossen door een plekje te creeëren  zodat zij op een rustig plekje even volledig tot rust kunnen komen en hun slaapje kunnen doen.