Catering

Zeker niet onbelangrijk op jullie grote dag is de catering. Wanneer de locaties vastliggen de trouwkleding gekozen is en de gastenlijst zo goed als rond is word het tijd om aan de carering te denken. Want vaak gaat een bruiloft gepaard met lekker eten. Of je nu kiest voor een Foodtruck, een lopendbuffet, een luxe 6 gangen diner of een standaard buffet het moet toch wel geregeld worden. Denk ook zeker aan de hapjes en drankjes tussen door..

Originele catering op je bruiloft:

Eten is een belangrijk onderdeel van je bruiloft, liefde gaat immers door de maag! Bij het kiezen van de catering voor jullie bruiloft, moet je natuurlijk rekening houden met wat jij en je partner lekker vinden! Ben jij een superfan van Italiaans of zie je het liefst sushi op je bruiloft? Droom jij al jaren van een grote bruidstaart van kaas of kies je voor eten dat bij jullie thema past? The sky is the limit!

We hebben hier onder nog wat tips op een rijtje gezet. Wie weet zit er wel iets voor jullie tussen.

Samen ontbijten op je bruiloft:

Over het algemeen word er bij eten op een bruiloft gedacht aan de avond maaltijd. Maar als jou dag al vroeg begint en de mensen die de hele dag bij je aanwezig zijn, hiermee bedoelen we de ouders, getuigen, en je beste vrienden bijvoobeeld. Dan is het ook gezellig om samen de dag te beginnen met een ontbijt.

Verleidelijke foodbars voor de bruiloft:

Hapjes zijn een belangrijk onderdeel van de bruiloft, je zal er niet alleen je gasten happy mee maken als je een foodbar hebt, maar het staat ook nog eens super gaaf als decoratie. Je kan het zelf helemaal bepalen en je concept samenstellen. Er zijn verschillende bedrijven die hier wel iets leuks kunnen organiseren voor jullie.

Tapasbar:

Spaanse vibes op jullie bruiloft? Wat dacht je van een heerlijke tapasbar, met verschillende lekkere Spaanse hapjes en een kan sangria om het af te maken.

Midden-Oosterse hapjestafel:

Zelf Midden-Oosters bloed of gewoon gek van Midden-Oosters eten? Snappen wij heel goed! Wat is er nou lekkerder dan een tafel vol met heerlijk gekruid naanbrood, falafel, labneh, harissa, shakshouka en verschillende soorten hummus?

Hollandse hapjes:

Zijn jullie niet zo van de buitenlandse gerechten dan kan je uiteraard ook kiezen voor de Hollandse kost. Een foodbar met echte hollandse hapjes mag dan niet ontbreken. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Van haring met augurk tot hollandse bitterballen.

Live cooking op je bruiloft:

Ondanks dat een buffet of een vijfgangendiner erg lekker kan zijn, is het veel origineler om jullie eten live te laten klaarmaken onder het toeziend oog van al jullie gasten! Live cooking is in veel verschillende concepten mogelijk. Van een luxe barbecue tot een reis met culinaire hoogstandjes van bijvoorbeeld jullie land van herkomst of van het land waar de huwelijksreis naartoe gaat.

Midnight snacks:

Wie heeft er nou midnight snacks op zijn bruiloft? Juist ja, jij! Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een vette hap nadat je wat alcoholische versnaperingen gedronken hebt? Deze midnight snack kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt: van het huren van een frietkar tot een buffetvorm.

Cocktailbar:

Wil je het wat hipper houden? Ga voor een cocktailbar, waarbij je gasten hun eigen cocktail kunnen samenstellen. Ook erg leuk om te doen, is een signature cocktail maken. Dit kan jullie lievelingsdrankje zijn, maar ook bijvoorbeeld wat jullie dronken op jullie eerste date.

Limonade:

Houden jullie een zomerse bruiloft? Een limonadebar is dan heerlijk verfrissend. Vul toffe kannen waar je gasten zelf de drank uit kunnen tappen met vers fruit en lekkere limonade. Ook fijn om te voorkomen dat gasten in de middag al helemaal van het padje zijn!

Pannenkoekenbuffet voor de kinderen:

Komen er veel kinderen op jullie bruiloft hoe leuk is het dan om een pannenkoekenbuffet neer te laten zetten. De kinderen zullen zich vermaken en als ze deze dan ook nog zelf mogen versieren zal het helemaal compleet zijn.

Hot chocolate bar:

Trouwen jullie in de winter? Dan mag een hot chocolate bar niet ontbreken. Laat je gasten hun eigen chocolademelk maken met verschillende soorten chocola en de lekkerste toppings.

Zoals jullie kunnen zien zijn er aardig wat mogelijkheden. We hebben ze lang nog niet allemaal genoemd maar we denken dat jullie zo al een aardig stukje op weg kunnen zijn.
Kijk ook naar jullie thema als jullie hier voor kiezen, zoek dan een catering die daar mooi bij kan aansluiten.