Bruidstaarten

Heb je na het lezen van meerdere tips bij het plannen van jullie bruiloft altijd nog geen idee waar je moet beginnen? Word je al gestresst als je de checklist bekijkt? Dan is het misschien verstandig om de organisatie aan een professional over te laten. Hierbij denken wij dan uiteraard aan een weddingplanner.

Ik hoor je nu al denken... '' een weddingplanner is dat nou wel echt nodig?''
Er zijn tijdens het plannen van jullie bruiloft bepaalde overwegingen die jullie moeten maken, wat heeft nu de prioriteit en waar kan je minder geld aan uitgeven. Er is zoveel wat er gedaan en geregeld moet worden. Wij kunnen enkele redenen bedenken om een weddingplanner in te huren.

1 | Een weddingplanner is er vanaf het begin!

Hij of zij kan vanaf het eerste moment al helpen en meedenken over het Thema, jullie wensen en de decoratie. Werk bijvoorbeeld met een moodboard om jullie weddingplanner een beeld te geven van hoe jullie bruiloft er uit zal moeten zien.

2 | Het netwerk van een weddingplanner.

Een van de grootste voordelen van een weddingplanner is dat hij of zij een uitgebreid netwerk heeft met leveranciers die jullie droomdag waar kunnen gaan maken. Dat betekend voor jullie minder zoektijd en zo hebben jullie weer tijd voor andere dingen.

3 | Ervaring.

Een weddingplanner weet inmiddels wel alle ins en outs van een bruiloft en zij hoeven het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Dingen die jullie makkelijk zouden kunnen vergeten daar denken weddingplanners constant aan. Neem hier als voorbeeld een opening van het feest. Of het einde als deze vast gesteld word. De weddingplanner is er om jullie deze stressmomenten uit handen te nemen.

4 | Relax!

De weg naar jullie bruiloft hoort een leuke en liefdevolle tijd te zijn. Helaas is het in de praktijk vaak anders. De toekomstige bruidsparen kunnen nogal gestresst raken als er even iets tegen zit en vaak last minute weten ze het geregeld te krijgen. Als jullie een weddingplanner in handen hebben genomen is deze taak voor hem of haar. Zo kunnen jullie helemaal relaxt zijn voor jullie grote dag.

5 | Financiën horen ook bij jullie trouwplanning!

Bruiloften zijn nou eenmaal duur, bruidsparen geven enorm veel geld uit aan hun grote dag. Dus het is fijn als je hier en daar nog wat zou kunnen besparen. Een weddingplanner kent alle ins en outs en weet waar jullie op kunnen letten. Hij of zij begeleid jullie ook in het opstellen van het budget en het maken van de juiste keuze's.

6 | Breng jouw ideeën tot leven.

Misschien heb je van jongs af aan al een beeld bij jou droombruiloft. Vind jou partner dit nou ook een mooie gedachten voor de bruiloft maar weten jullie niet waar te beginnen? Dan is ook hier de weddingplanner om jullie hier in te begeleiden. Zij weten vaak de juiste weg te vinden, en kan jullie dromen laten uit komen.

7 | Zij weten alles over de saaie dingen.

Niet iedereen is geïnteresseerd in, of op de hoogte van, relevante wetgeving, bruiloftsverzekering(en), officiële documenten, praktische zaken enzovoorts. Heel handig dus als er iemand is die ook al die 'saaie' dingen voor jullie kan oppakken zodat jullie het niet hoeven te doen! Nu jullie misschien een beter beeld hebben van een weddingplanner, adviseren wij jullie om rond te kijken naar een weddingplanner in de buurt. Zorg wel dat jullie er beide een goed gevoel bij hebben, want je geeft een belangrijke taak uit handen.

Kosten van een weddingplanner:

De kosten zijn afhankelijk van het bedrag dat jullie willen uitgeven aan de bruiloft en de weddingplanner. Daarbij speelt natuurlijk ook mee voor welke aspecten van de bruiloft je de weddingplanner inschakelt.