Soorten bruidsboeketten

Een bruidsboeket maakt je uitstraling helemaal compleet. Maar hoe kies je nou het juiste boekt, of regelt je partner deze? Deze keuze is natuurlijk helemaal aan jullie. Een bruidsboekt is er in allerlei vormen, maten en kleuren.
Kies je voor een Waterval, of een druppel of ga je toch voor een Biedermeier?
we bespreken enkele voorbeelden met jullie.

Druppelvormig Boeket:

Een druppelvormig boeket zegt het zelf eigenlijk al. Als je naar het voorbeeld kijkt weet je eigenlijk al waarom het boeket ''druppelvormig'' genoemd word.
Het boeket is bolvormig, maar heeft door de punt een druppeleffect. Deze boeketten kan je in diverse formaten laten maken.De Biedermeier:

De biedermeier is erg populair onder de boeketten. Hij is bolvormig en kan gemaakt worden van verschillende soorten bloemen. Als je enkel rode rozen gebruikt, blijft de biedermeier klassiek. Gebruik je verschillende bloemen of kleuren, dan word de Biedemeier wat speelser. De bloemen worden vaak samengebonden en de steel kan worden aangekleed met lint.

De Waterval:

Dit boeket heeft een wat ruigere vorm. Deze is dan ook wat moeilijker te schikken maar kan een echte eyecatcher zijn. Om een watervaleffect te bereiken rangschik je langstelige bloemen, vaak doormiddel van draad. In dit boeket word vaak de lengte gecreeërd door groen en grassoorten.De Halvemaan:

Dit boeket bestaat uit één mooie bloem of bloesemtak. Dit is vaak een orchidee. De bloem wordt gebonden zodat je hem in één hand vast kunt houden. Mindervaak voorkomend boeket:

Lineair bruidsboeket:

Dit is een groen boeket met weinig bloemen. Het groen heeft een lineaire vorm, bijvoorbeeld een Y-vorm of een ongelijke driehoek. Vaak worden er 1 of 2 aparte bloemen gebruikt. Deze compositie zorgt voor een moderne uitstraling.

Bindtechnieken:

Naast de verschillende soorten boeketten zijn er ook verschillende bindtechnieken. Wat doen die technieken voor de uiteindelijke look van je boeket?

Handgebonden boeket:

Een handgebonden boeket is een boeket dat wat losser bij elkaar gebonden is. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling. Het is aan te raden om hiervoor bloemen met een dikke steel te kiezen, zodat ze niet halverwege de dag slap gaan hangen.

Draadgebonden boeket:

Bij een draadgebonden boeket worden alle bloemen op een draad gezet waardoor ze mooi rechtop blijven staan. Dit boeket is wat zwaarder dan een handgebonden boeket.

Vergeet vooral de corsage niet!

Het dragen van een corsage op een bruiloft is een traditie uit het verleden. Het is een klein bloemstukje met een of meer bloemen en een groen blad.

Wie draagt een corsage?:

Je naaste familie geef je een corsage. Ook de ceremoniemeester, de getuigen en bruidsmeisjes krijgen er één. Je kunt ook overwegen om de bruidsmeisjes een klein boeketje te geven bijvoorbeeld een wat een kleinere versie van jouw bruidsboeket.

Hoe draag je een corsage?:

De mannen dragen de corsage met de steel naar beneden en de vrouwen dragen de corsage met de steel naar boven. Dit hoeft niet perse op de jurk te worden gespeld, maar je kunt het mini-bloemstukje ook als vrouw zijnde aan de pols dragen of op een hoed.

Bruiloftsdecoratie met bloemen:

Wil je je bruiloft stylen met bloemen dan mogen een aantal belangrijke punten niet ontbreken. Je bruiloft decoreren met bloemen is natuurlijk helemaal geweldig. Bloemen geven de sfeer en mogen niet ontbreken op een trouwdag. Je moet dan natuurlijk niet alleen aan het boeket denken maar bijvoorbeeld ook aan de decoratie bij de ingang, bij de ceremonie, en dan hebben we ook nog de decoratie op de tafels, en mogelijk bij het buffet.

Als jullie de keuze voor bloemen maken op jullie grote dag, dan kan je dit ook allemaal aan de weddingplanner over laten mocht je hier voor gekozen hebben. Zij weten meestal precies waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.
Kies je voor een thema op jullie grote dag, dan kan je hier ook mooi mee spelen met de kleuren en de bloemen op zich. Er is natuurlijk een heel ruime keus op het gebied aan bloemen. Dus voor ieder wat wils toch?!