Trouwpak

Het is algemeen bekend dat de bruid in het middelpunt staat op een bruiloft maar een mooi en goed passend trouwpak mag zeker niet ontbreken. Je mag er zeker ook piekfijn uit zien, en je mag ook zeker de aandacht krijgen.
Maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een trouwpak? Er zijn waarschijnlijk zoveel vragen waar je in eerste instantie niet bij stil zal staan... We proberen het hier onder een beetje overzichtelijk voor je te maken.

Trouwpak kopen:

Zodra de ring om haar vinger zit begint de bruid al snel aan haar speurtocht naar de perfecte jurk (mogelijk heeft ze dit zelfs allang gedaan). Als bruidegom kan je deze beslissing best nog even vooruitschuiven, maar begin er zeker wel op tijd mee.
Ga je op tijd oriƫnteren om zo gerucht mogelijk je trouwpak uit te kunnen zoeken, pols waar mogelijk bij de personen die samen met je aanstaande mee zijn geweest om haar trouwjurk te passen wat er nu precies bij haar jurk past. Zo kan je het een beetje op elkaar afstemmen.

Zodra je weet wat je ongeveer zou willen raden wij je aan om een afspraak te maken bij de winkel naar keuze. Maak er zeker wel even de tijd voor, want je wilt natuurlijk ook alles netjes en goed hebben. Dus hoe eerder jij begint met het zoeken en vinden, des te sneller ze jou ook kunnen helpen met de eventuele aanpassingen aan je pak. Ons advies is overigens wel om niet eerder dan 6 maanden voor de bruiloft te gaan kijken. Dit omdat je anders mogelijk de laatste trends kan missen die er op dat moment zijn.

Zorg ervoor dat je trouwpak goed past:

Het is wel belangrijk dat je een trouwpak koopt die goed past. Een goed zittend pak herken je meteen. Je voelt je er meteen heel erg comfortabel in. Let er bij de aanschaf ook op een pak wat een jiuste mouwlengte heeft, zodat er een klein stukje manchet van het overhemd onder de mouw vandaan komt. Een goede winkel zal je hier in ook zeker goed adviseren en zorgen dat je pak perfect past.

Diverse tips die we je nog mee kunnen geven:

* Ga voor de juiste acessoires voor de bruidegom, want dit is de kers op de taart van een outfit.
* Zorg er voor dat je schoenen en je riem mooi bij elkaar passen. Het liefste in dezelfde kleur en gemaakt van het zelfde materiaal.
* Klinkt misschien vreemd maar het juiste ondergoed is ook erg belangrijk. Draag bij voorkeur een strakke boxershirt, want deze voorkomt lijnen en oneffenheden onder je pak.
* Om je pak tegen vlekken en beschadegingen te beschermen kan je deze het beste in een kledinghoes vervoeren.

Laat naast de bruidsjurk, ook je trouwpak reinigen bij een erkend bedrijf. Controleer eerst of de stomerij ervaring heeft met het behandelen van soortgelijke stoffen, want het zou een ramp zijn als je pak verpest zou worden door een verkeerde reinigingsmethode!