11 overheerlijke ideeën voor de catering op jullie bruiloft

Catering
― In dit artikel ―

Tijdens je bruiloft organiseer je het beste (en grootste) etentje van je leven. Maar hoe voorzie je zoveel gasten van een lekkere maaltijd?! Begin met het inhuren van mensen waarvan jullie zeker weten dat ze eten naar jullie smaak maken, of dat nu de interne cateraar van de locatie is of jullie favoriete food truck. Wees niet bang om creatief te zijn met het menu! Als het menu bij jullie past, zullen jullie gasten er gegarandeerd ook van genieten.

Ben jij een groot fan van Italiaans eten of zie je het liefst sushi op je bruiloft? Droom jij al jaren van een grote bruidstaart gemaakt van kaas of kies je voor eten dat bij jullie thema past? The sky is the limit en durf out of the box te denken. Om je een klein beetje inspiratie te geven, hebben we verschillende ideeën voor een unieke trouwmaaltijd op een rijtje gezet.

Samen ontbijten

Als je denkt aan het eten op je bruiloft, zul je niet direct denken aan het ontbijt. Echter kan het organiseren van een ontbijt voor de gasten die de gehele dag aanwezig zullen zijn, een perfecte start van jullie bruiloft zijn. Denk hierbij aan een ontbijt met je (schoon)ouders, getuigen en/of beste vrienden. Want zeg nou zelf: Hoe fijn is het om je bruiloft te starten met de mensen die je het meest liefhebt?!

Smakelijke foodbars

Het serveren van hapjes is een belangrijk onderdeel op je bruiloft. Een lekker, klein gerechtje tussendoor doet iedereen goed en zo voorkom je dat de gasten trek krijgen. Naast dat een goed gevulde foodbar er ontzettend smakelijk uitziet, staat het ook nog eens hartstikke gezellig als decoratie. Je kunt de foodbar naar wens samenstellen. Steeds meer bedrijven bieden deze mogelijkheid aan.

Tapasbar

Spaanse vibes op jullie bruiloft? Wat dacht je van een heerlijke tapasbar, met verschillende lekkere Spaanse hapjes en een kan sangria om het geheel af te maken.

Midden-Oosterse hapjestafel

Heb je zelf Midden-Oosters bloed of ben je gewoon gek op het Midden-Oosterse eten? Kies dan voor een Midden-Oosterse hapjestafel! Want wat is er nou beter dan een tafel gevuld met het lekkerste gekruide naanbrood, falafel, labneh, harissa, shakshouka en verschillende soorten hummus?!

Hollandse hapjes

Zijn jullie niet zo van de buitenlandse gerechten dan kan je uiteraard ook kiezen voor de Hollandse kost. Een tafel met oer-Hollandse hapjes mag dan zeker niet ontbreken! Je kunt het zo gek bedenken als je zelf wilt. Van haring met augurk tot de overheerlijke Hollandse bitterballen.

Live cooking op je bruiloft

Ondanks dat een buffet of een vijfgangendiner erg lekker kan zijn, is het nog origineler om het eten live te laten bereiden onder het toeziend oog van al jullie gasten! Live cooking is op veel verschillende manieren mogelijk. Van een uitgebreide barbecue tot culinaire, luxe hoogstandjes!

Midnight snacks

Wie serveert er nou midnight snacks op zijn bruiloft? Juist, jullie! Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een vette hap nadat je wat alcoholische versnaperingen genuttigd hebt? Deze midnight snack kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt: van het huren van een frietkar tot een buffetvorm.

Cocktailbar

Wil je het wat hipper houden? Ga voor een cocktailbar, waarbij je gasten hun eigen cocktail kunnen samenstellen. Ook erg leuk om te doen, is een signature cocktail maken. Dit kan jullie lievelingsdrankje zijn, maar ook bijvoorbeeld wat jullie dronken op jullie eerste date.

Limonade

Houden jullie een zomerse bruiloft? Een limonadebar is dan heerlijk verfrissend. Vul toffe kannen en laat je gasten zelf een heerlijke limonade met vers fruit tappen.

Pannenkoekenbuffet voor de kinderen

Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Organiseer dan een pannenkoekenbuffet! Laat de kinderen zelf hun pannenkoeken versieren en je hebt er de rest van het diner geen kind meer aan!

Hot chocolate bar

Trouwen jullie in de winter? Dan mag een hot chocolate bar niet ontbreken. Laat je gasten hun eigen chocolademelk maken met verschillende soorten chocola en de lekkerste toppings.

Geen thema is te gek voor de maaltijd(en) op jullie grote dag! Durf creatief te zijn, denk out of the box en houd rekening met jullie eigen voorkeuren.