Inspiratie voor een themabruiloft

Thema bruiloft
― In dit artikel ―

Jullie gaan trouwen! Dat jullie bruiloft bijzonder gaat worden, is zeker. Maar willen jullie een originele bruiloft? Kies dan voor een thema! Dit thema wordt de leidraad van jullie bruiloft; de locatie kies je uit op basis van het thema, van gasten kan een dresscode gevraagd worden en ook de decoratie zal helemaal gevormd worden naar jullie thema. Het zal mogelijk een groter beroep doen op je creativiteit dan bij een bruiloft zonder thema, maar het eindresultaat zal geweldig en origineel zijn.

Om je een klein beetje inspiratie te geven, zullen wij een aantal thema´s uitlichten. Mogelijk helpt dit jullie in de keuze van jullie thema.

De Bohemian bruiloft:

Bij dit thema staat vrijheid en ontspanning centraal. Goede locaties voor een Bohemian bruiloft zijn het strand, een oude boerderij of gewoon midden in de natuur. Je hebt er geen invloed op, maar een beetje lekker weer zou dit thema nog beter tot z´n recht laten komen. De Bohemian bruiloft zou dus een perfect thema zijn in de lente- of zomer-periode.

Het Bohemian-thema is geen strak georganiseerd thema. Het mag juist allemaal wat vrijer en losjes aanvoelen, waar de BOHO-sfeer om bekend staat. Alles wat tussen het ´casual chillen op het strand´ en ´romantisch struinen over het Franse platteland´ ligt, past binnen deze stijl.

Wat betreft de decoratie kun je helemaal los gaan, denk hierbij aan véél (wilde) bloemen, veren, dromenvangers en tipitenten; het zal perfect staan in jullie BOHO-thema! Qua kleding geldt juist: Less is more. Het mag allemaal wat losser dan op de traditionele bruiloft: Kies voor een Bohemian jurk in plaats van een klassieke trouwjurk. En wandel je getrouwde leven tegemoet op blote voeten, het kan allemaal binnen dit thema. Bijkomend voordeel: geen pijnlijke voeten aan het einde van je bruiloft, lucky you!

Een Venetiaanse bruiloft:

Als je ooit in Venetië bent geweest, dan weet je hoe ontzettend romantisch deze stad is. In dat geval weet je ook dat overal op straat maskers te koop zijn. Deze zijn natuurlijk niet alleen prachtig om te zien, zijn zijn ook ontzettend gaaf om te gebruiken als decoratie op jullie grote dag!

Je kan bij de Venetiaanse bruiloft zoveel uitpakken als je zelf wilt. Noteer op jullie huwelijksuitnodiging een Venetiaanse dresscode, zo zal jullie gezelschap één prachtig geheel vormen. En als idee voor de huwelijksbedankjes: Bied alle gasten een masker (wat je als deocratie hebt gebruikt) aan! Leuk en origineel!

Een kasteel bruiloft:

Altijd al eens een kasteelheer of -vrouw willen zijn? Dan zou je deze bijzondere gelegenheid aan kunnen grijpen om jullie bruiloft in de kasteel-sfeer om te toveren.

Trouwen in een kasteel is de droom van vele koppels. Niet gek natuurlijk; het is er ontzettend mooi, romantisch en de locatie heeft alle mogelijkheden om van jullie bruiloft de perfecte dag te maken.

Houd je wel van een beetje over de top? Dan kun je ervoor kiezen om met een koets te arriveren op de trouwlocatie. Voor het diner kun je ervoor kiezen lange gedekte tafels neer te zetten voor de genodigden en zelf aan het hoofd van de tafel plaats te nemen op een troon.

Het grote voordeel van een kasteel als locatie, is dat dit gebouw in alle jaargetijden de perfecte trouwlocatie is. In de winter kun je er heerlijk binnen vertoeven, terwijl je in de zomer de (vaak) immens grote tuin erbij kunt betrekken.

Dit is nog maar een hele kleine greep uit de vele mogelijkheden. Is je creativiteit al aangewakkerd? Mochten jullie ervoor gekozen hebben een weddingplanner in de arm te nemen, kan je deze persoon ook betrekken bij het uitzoeken van het perfecte thema van jullie grote dag. Ook kan hij/zij (indien gewenst) veel regelzaken oppakken, zodat jullie bezig kunnen houden met de (voor jullie) leukere en belangrijkere zaken.

Meer verhalen