Je gasten bedanken met een huwelijksbedankje

Huwelijkse bedankjes
― In dit artikel ―

De gasten op jullie bruiloft: Ze komen van heinde en verre om deze bijzondere dag met jullie te vieren!  Ze hebben hun beste outfits aangetrokken, brengen gezelligheid en cadeaus èn ze zorgen voor een goed gevulde dansvloer. Helemaal niet gek dus om, de mensen die jullie speciale dag nòg een beetje specialer maken, te bedanken middels een kleinigheidje. Maar wat geef je je gasten? En kies je ervoor om de bedankjes zelf te maken of besteed je dit werk liever uit? De opties zijn eindeloos en je kunt het zo gek of duur maken als je zelf wilt. Wanneer je rondkijkt op internet, zul je zien dat er tig ideeën te vinden zijn: van het traditionele bruidssuiker, tot aan versgebakken koekjes of lekkere chocolade.

Om je op weg te helpen, vind je hieronder verschillende voorbeelden van de leukste huwelijksbedankjes. 

Gepersonaliseerde bedankjes.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een notitieboekje met persoonlijke tekst, leuke doosjes met inhoud, een mooie fles wijn of iets wat bij jullie thema past. Maak het geheel af met een leuke tekst en laat weten hoe dankbaar jullie zijn dat deze gasten op jullie grote dag aanwezig waren.

Anti-kater pakket

Houden jullie gasten wel van een goed feestje? En kunnen ze daarnaast een beetje humor wel waarderen? Denk dan alvast aan de dag van morgen. Een grappig en origineel cadeau: Het anti-kater pakket! 

De inhoud van een pakket kan zijn:

  • Anti-Kater Water.
  • Paracetamol.
  • Pleisters.
  • Oordopjes.

Blijven de gasten slapen? Zorg dan ook voor een stevig anti-kater ontbijt en hun dag kan niet meer stuk. 

Eetbare Bedankjes

Met eetbare bedankjes kun je eigenlijk nooit de mist ingaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld snoepgoed met een persoonlijke tekst, gedecoreerde koekjes met jullie initialen of een typisch streekproduct zoals bijvoorbeeld een potje honing van de imker uit de buurt. Ook hierbij kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Huwelijks bedankje voor de ouders en getuigen

Voor ouders is het huwelijk van hun kind vaak een extra bijzondere en emotionele dag. Jarenlang hebben ze met veel liefde voor je gezorgd, ze hebben je zien opgroeien tot de persoon die je geworden bent en nu, nu ga je echt je vleugels uitslaan. Een huwelijksbedankje voor de ouders mag daarom best wel iets bijzonders zijn. 

Ook jullie getuigen hebben een ontzettend bijzondere rol op jullie grote dag mogen vervullen en verdienen daarom zeker een extra bijzonder bedankje.

Je kunt denken aan een gegraveerde foto of aan een lieve brief met een persoonlijk cadeau. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je eigenlijk niets fout doen. Zolang je het bedankje met liefde en zorg uitkiest, zal dit gegarandeerd gewaardeerd worden door je ouders en getuigen.


Geniet van het samenstellen van de leukste huwelijksbedankjes! 

Meer verhalen