Bruidskapsel en Make-Up: Tips en ideeën

Bruidshaar en Make-up
― In dit artikel ―

Bruidskapsels

Op je grote dag wil je er natuurlijk op je best uitzien! Uiteraard zul je stralen in een prachtige trouwjurk, maar wat te doen met je kapsel? Ga je voor iets compleet anders dan je normale coupe of kies je een kapsel dat lijkt op je alledaagse coupe? Je kunt alle kanten op en de opties zijn eindeloos. Het allerbelangrijkste is dat je een kapsel kiest wat bij je past en waar je je zelfverzekerd bij voelt. Een stralende bruid is immers een tevreden bruid. Daarbij is het belangrijk dat je kapsel gedurende de dag goed blijft zitten en niet bij ieder briesje wind bijgewerkt hoeft te worden.

Het is advies is dan ook om je haren te laten doen door een goede, professionele haarstylist die ervoor zorgt dat je haar er de gehele dag piekfijn uit ziet. Op deze manier hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Welke bruidskapsels zijn er?

  1. De klassieke bruidskapsels. Dit is een speelse coupe, waarbij het haar wordt opgestoken met één losse lok of een aantal plukjes rondom het gezicht. Met het klassieke bruidskapsel kun je alle kanten op.
  2. De bloemenkroon. Dit kapsel is helemaal in! Hierbij heeft de bruid een mooie krans in haar haren. Je kunt het extra uniek en bijzonder maken, door ervoor te kiezen de krans te maken van verse bloemen. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van verse bloemen?! En om het geheel af te maken, kun je ook de bruidskinderen een soortgelijke haarkrans geven. Dit wordt gegarandeerd een prachtig plaatje!
  3. Vlechten. De vlecht is tijdloos en zal altijd goed uitpakken. Kies je ervoor je haar te vlechten, dan kun je alle kanten op. Er zijn tig vlechttechnieken en materialen (denk aan bloemen of lint) om van je vlecht de mooiste creatie te maken.

    Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Plan ruim voor je bruiloft een afspraak in met je haarstylist en probeer verschillende kapsel uit. Het allerbelangrijkste is dat jij tevreden bent met je kapsel.

Make-Up

Draag je normaal gesproken geen make-up? Dan kun je er uiteraard voor kiezen ook op je bruiloft ´au naturel´ te gaan. Lijkt het je wel leuk om op de grote dag iets uit te pakken, weet dan dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je gaan voor een minimaal laagje make-up, maar ook voor het volledige pakket. Je kan ervoor kiezen je make-up zelf te doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een bekende of een visagist.

Als je besluit zelf je make-up te doen, let dan wel op dat je make-up waterproof is. Zodoende kun je gerust een traantje laten, en hoef je niet bang te zijn voor uitgelopen make-up. Ook is het verstandig om je gezicht nog even af te poederen. Op deze manier zal je make-up langer blijven zitten en voorkom je een glanzend voorhoofd (wat weer niet zo mooi staat op de foto´s). Kies je ervoor om je make-up door iemand anders te laten doen, zorg dan dat je alvast een keertje oefent vóór de grote dag. Op deze manier voorkom je stress op de grote dag zelf.

Meer verhalen