Tips bij het kopen van het perfecte trouwpak

Trouwpak
― In dit artikel ―

Op je trouwdag wil je er natuurlijk uitzien om door een ringetje te halen. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een trouwpak? Waarschijnlijk sta je niet wekelijks in de winkel een trouwpak uit te kiezen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze zoektocht verschillende vragen oproept. Om je een beetje te helpen, geven wij een aantal tips om uiteindelijk het perfecte trouwpak te kopen.

Trouwpak kopen

Het aanzoek is gedaan, er is volmondig ja gezegd en de zoektocht naar het perfecte trouwpak kan beginnen! Waar een bruid vaak direct vanaf de verloving op zoek gaat naar de mooiste trouwjurk, kan je als bruidegom deze beslissing nog best even voor je uitschuiven. Let wel op dat je hier niet te laat mee begint. In de ultieme checklist en tijdlijn voor het plannen van een bruiloft lees je wanneer je de zoektocht naar het perfecte trouwpak moet beginnen.

Voordat je de winkel bezoekt, kan het verstandig online alvast rond te kijken welke trouwpakken er allemaal zijn. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en een klein beetje vooronderzoek kan helpend zijn bij het maken van je uiteindelijke keuze.

Pasvorm

Aangezien je een volledige dag in je trouwpak zult lopen, poseren en dansen is het hartstikke belangrijk dat je trouwpak goed zit. Een goede pasvorm herken je meteen. Zodra je het pak aantrekt, moet het comfortabel zitten. Let er bij de aanschaf op dat het pak een juiste mouwlengte heeft, en dat er een klein stukje manchet van het overhemd onder de mouw vandaan komt.

Ons advies is om je pak te kopen bij een gerenommeerde winkel. Zij jullie je voorzien van het beste advies en je helpen het perfecte trouwpak te kopen.

Diverse tips die we je nog mee kunnen geven

  • Kies voor de juiste accessoires, zoals bijvoorbeeld mooie manchetknopen, dit zal je outfit helemaal af maken.
  • Zorg dat je schoenen en riem goed bij elkaar passen. Het liefste in dezelfde kleur en gemaakt van hetzelfde materiaal.
  • Draag bij voorkeur een strakke boxershort, deze voorkomt namelijk lijnen en oneffenheden onder je pak.
  • Om je pak tegen vlekken en beschadigingen te beschermen, kun je deze het best in een kledinghoes vervoeren.
  • Laat je pak, net als de trouwjurk, na afloop van de bruiloft reinigen door een erkend bedrijf.