Voor elk figuur een perfecte trouwjurk: Tips en adviezen

― In dit artikel ―

Voor veel vrouwen een meisjesdroom: Trouwen in de mooiste trouwjurk! En nu is het eindelijk zover, je partner en jij hebben besloten jullie liefde te gaan bezegelen. Het is tijd om je meisjesdroom te laten uitkomen. Jullie trouwdag wordt jouw dag om te stralen! In de ultieme checklist en tijdlijn voor het plannen van een bruiloft lees je wat het beste moment is om de zoektocht naar je droomjurk te starten. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een trouwjurk? En welke soorten jurken zijn er allemaal? Wij geven je tips en adviezen, zodat jij straks YES! zegt tegen jouw perfect dress.

Welke trouwjurk past er bij jouw figuur?

Welke jurk het best bij jouw figuur past, hangt helemaal af van jouw wensen. De trouwjurk-opties zijn (gelukkig) eindeloos en er is voor ieder wat wils. De juiste trouwjurk benadrukt de vormen waar jij trots op bent, en verbergt datgene waar je minder tevreden over bent. Onthoud vooral dat er voor ieder figuur een droomjurk is. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en laat je hierbij vooral ook goed inlichten.

Welke soorten trouwjurken zijn er?

Er zijn eindeloos veel soorten jurken; in diverse kleuren, lengtes en stijlen. Kies de jurk waarin jij je prachtig voelt en die helemaal bij jouw (en mogelijk jullie thema) past. Om je alvast een kleine indruk van de mogelijkheden te geven, zetten wij alvast een aantal trouwjurken voor je op een rijtje.

De baljurk

De kans is groot dat jij vroeger al droomde van deze trouwjurk: de baljurk. Dit is de jurk die je vaak voorbij ziet komen in de prinsessenfilms. De baljurk heeft een smalle taille met daaronder een wijd uitlopende rok. De rok kan gemaakte zijn van ruches, wat het een dramatischer effect geeft. Ook kan de rok glad naar beneden vallen.

De perfecte jurk voor: Dames met een peer- of plus size-figuur. Ook zeer geschikt voor bruiden die gezegend zijn met langere benen.

De mermaid-jurk

Deze jurk heeft haar naam te danken aan het zeemeermin-model, waarbij de strak aansluitende trouwjurk net onder de knie uitloopt in een wijde rok. Bij deze stijl worden de heupen, billen en buik geaccentueerd. Een misvatting over deze jurk is dat deze alleen gedragen kan worden door slanke dames. Dit is absoluut niet waar! Ook bij dames met rondingen, zal deze jurk prachtig staan! Ben je trots op je lichaam? Dan is deze ietwat sexyer trouwjurk mogelijk wat voor jou.

De perfecte jurk voor: Dames met een zandloperfiguur

De trompet-jurk

De trompet-jurk (tegenwoordig ook wel fit & flare genoemd), heeft iets weg van de mermaid-jurk. Echter loopt deze jurk al uit vanaf het dijbeen, waardoor de heupen en billen minder geaccentueerd worden. Het accent bij deze jurk ligt vooral op het bovenlichaam. Deze jurk is perfect voor kleinere bruiden, omdat het je langer laat lijken.

De perfecte jurk voor: Dames met een zandloperfiguur of de kleinere bruiden.

De A-lijn-jurk

A-lijn bruidsjurken zijn ontzettend populair onder de brides-to-be! En terecht, A-lijn trouwjurken zijn namelijk enorm veelzijdig en zijn er in verschillende vormen en maten; van een wijd uitlopende tot een lichte A-lijn. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt de vorm van de jurk op de letter A. De jurk flatteert de taille, camoufleert de heupen en balanceert de schouders.

De perfecte jurk voor: Dames met een peer-, appel-, recht- of plus size-figuur. Ook perfect voor de kleinere of zwangere bruiden!

De empire-jurk

De empire-jurk is gebaseerd op de Griekse stijl. De jurk heeft een strakker lijfje tot net onder de borst, en loopt daarna recht naar beneden. De jurk creëert een illusie van lengte en is daarom perfect voor de kleinere bruiden. Ook voor zwangere dames is deze jurk perfect, de losvallende rok laat namelijk je zwangere buik prachtig uitkomen.

De perfecte jurk voor: Kleinere bruiden of bruiden die zwanger zijn.

Andere opties om jouw figuur te benadrukken

Uiteraard kun je op verschillende manieren bepaalde lichaamsdelen en/of -vormen benadrukken. Heb jij bijvoorbeeld prachtige lange benen? Dan zal een jurk met split je geweldig staan. Ben je trots op je slanke taille? Kies dan een mooi ceintuur om deze te accentueren.

Waar moet je verder rekening mee houden bij het kiezen van je trouwjurk?

Houd er bij het kiezen van een trouwjurk rekening mee dat je je trouwschoenen (of een soortgelijk paar) meeneemt tijdens het passen. De trouwjurk passen mèt schoenen maakt de look toch meer af. Nog niet in het bezit van geschikte trouwschoenen? Geen probleem! Veel bruidswinkels kunnen je tijdens je passessie voorzien van schoenen.

Naast de perfecte trouwjurk, is perfecte lingerie ook ontzettend belangrijk! Bij veel bruidswinkels kun je, naar je trouwjurk, ook lingerie aanschaffen. Zo weet je zeker dat het setje goed past onder je jurk. In dit artikel vertellen we je alles over de perfecte lingerie voor op je bruiloft!

Laat je goed adviseren in de zoektocht naar je droomjurk en probeer ook eens een trouwjurk uit die in eerste instantie helemaal niet bij je past. Juist deze jurken kunnen je (positief) verrassen.

Uiteraard is het ontzettend belangrijk dat jij je straks prachtig voelt in je jurk. Let daarbij ook op het comfort van je trouwjurk: Want al is de jurk nog zo mooi, als deze niet lekker zit, zul je dit straks ook uitstralen op je bruiloft. Vraag jezelf tijdens het passen van de trouwjurk 2 dingen af: Voel ik me mooi in deze jurk? En kan ik deze jurk gemakkelijk een hele dag dragen? Als je beide vragen met ja kunt beantwoorden, heb je je perfecte trouwjurk gevonden! Onthoud: Een bruid in een prachtige jurk die ook nog eens comfortabel zit, zal een stralende bruid zijn.

Met wie kies je de perfecte trouwjurk?

Natuurlijk hoef jij je trouwjurk niet alleen uit te kiezen. Op deze dag met vele indrukken, emoties en vreugde, kan iedere bruid goede support gebruiken. Maar wie nodig je uit voor deze bijzondere dag? Denk vooral niet te lang na over deze vraag. De mensen bij wie jij volledig jezelf kunt zijn en van wie jij zeker weet dat ze je goed zullen adviseren èn zullen steunen, zijn de mensen die je erbij wilt hebben op deze dag. Laat het idee los dat je bepaalde mensen moet uitnodigen omdat het ´zo hoort´. Dit is jouw dag, dus de keuze is ook helemaal aan jou!

Geniet van de voorpret die je gaat beleven bij de zoektocht naar de perfecte trouwjurk voor jullie grote dag! 

Meer verhalen